Cím: Szerbia, 24321 Kishegyes, Dr. Babcsányi Sándor 2.
E-mail: forumzenamidjos@gmail.com
Telefon: 381 (0) 63 885 6226

Számlavezető bank elnevezése:
Vajdasági Bank Rt Újvidék, Topolyai Fiókintézet
Bankszámlaszám: 325-9500600009368-76 (dináros)


Terveink


Differenciált Diagnosztikai Központ

A gyerekek nem egyformák. Így nem helyes úgy foglalkozni velük, mintha azok lennének. A közösségnek mindinkább a valódi esélyegyenlőség biztosítására kell törekednie, a szükségleteket egyedi módon kielégíteni. Reményeink szerint hamarosan (2010-re tervezik) Szerbiában is a gyerekközpontú személyre szabott oktatás kerül majd előtérbe, melynek középpontjában maga a tanuló áll.
Természetesen az ilyenfajta oktatásban a tanárnak ismernie kell tanítványa képességeit, érdeklődését, korábbi tapasztalatait, motiváltságát.
A Differenciált Diagnosztikai Központ szakmai csoportjának lesz a feladata, hogy az önkéntesek által begyűjtött adatok alapján a differenciált diagnosztikát felállítsa és a gyerekek személyre szabott oktatásához kidolgozza a programokat a gyerekek személyre szabott oktatásához.Napközi ellátás a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek és a roma gyerekek részére

Ahhoz, hogy a gyermek pozitív beállítottságú egyénné fejlődjön, egyforma feltételekre van szükség. A Nők Kishegyesi Fóruma által tervezett napközis ellátás reményeink szerint hozzájárul majd ahhoz, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyerekek és a roma közösséghez tartozó gyerekek egyenlő esélyt kapjanak, csökken a kirekesztettség-érzetük és erősödik bennük a közösséghez való tartozás érzése.
A különböző tartalmú napközis foglalkozásokat a szervezet önkéntesei tartják korcsoportok és a gyerekek képessége szerint a differenciált diagnosztikát felállító szakemberek útmutatása alapján.
A Napközi hozzávetőlegesen 25-30 gyerek nappali ellátását biztosítaná. Kishegyesen, a Nők Kishegyesi Fórumának székhelyén fog működni.Szolgálat az idős és magatehetetlen emberek házi ápolására és gondozására - idősek klubja és nappali ellátásuk

Kishegyes község 2008-2012 időszakra vonatkozó szociális védelmi stratégiájában egyik legfontosabb feladatként az idősek házi ápolása és ellátása van megjelölve. A házi betegápolás és gondozás szolgálata 2008. közepétől működik, egy nővérrel és egy kisegítőszeméllyel. Szervezetünk önkéntesei pedig az idős emberek pszicho-fizikai igényeinek kielégítését vállalták, amely személyre szabott, azaz egyéntől függő.
Hosszabb távon tervezzük az idősek klubjának megszervezését és a falugondnoki szolgálat magyarországi tapasztalatok alapján, de a szerbiai jogszabályok és lehetőségek figyelembevételével történő beindítását.A falun élő nők helyzetének javítása – SOS segély-és tanácsadói szolgálat.

Női szervezetként fontosnak tartjuk a falun élő nők helyzetének javítását megfelelő tájékoztatással, illetve különböző képzések, szakmai előadások biztosításával.
Segély és tanácsadó szolgálatunkban szakemberek segítik majd a hozzájuk fordulókat.